Tips Memujuk Suami Merajuk

Bukan sahaja isteri yang suka merajuk. Suami juga ada masanya akan merajuk mungkin disebabkan layanan isteri yang kurang baik dan tambahan pula emosi suami tidak stabil disebabkan sedang tertekan, lapar, kurang tidur atau marah. 

Tips Memujuk Suami Merajuk
Tips Memujuk Suami Merajuk - Sumber gambar sdkeluarga.karangkraf.com
Isteri adalah insan paling rapat yang bertanggungjawab untuk memujuk suami. Beberapa tips mudah yang boleh dicuba untuk memujuk suami anda yang sedang merajuk adalah seperti berikut: 

Pujuk suami dengan mengalah

Jika suami anda sedang marah jangan sesekali anda membalasnya, sebaliknya bersabarlah dan mengalah. Mengalah tidak semestinya anda kalah, sebaliknya menunjukkan anda seorang yang kuat. 


Pujuk suami dengan layanan

Jika anda tahu punca suami merajuk kerana kesilapan anda, minta maaf dengannya dan jangan sesekali anda mengulangi kesilapan yang sama. Pujuk suami dengan layanan romantik dan masakkan makanan kesukaannya. 


Pujuk suami dengan berdoa

Kekuatan hati adalah sangat diperlukan ketika menghadapi suami yang sedang merajuk. Kekuatan ini boleh diperoleh jika anda selalu mendekatkan diri dengan Allah SWT dan melalui doa. 


Oleh itu, merajuk dan memujuk adalah perkara normal bagi suami dan isteri di dalam mengeratkan hubungan kasih sayang. Yang penting jangan berputus asa untuk terus memujuk suami anda yang sedang merajuk

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...